ארה"ב: פרסים לצלמי טבע מישראל צלם הטבע עמית אשל זכה בתחרות צילום הטבע היוקרתית "Nature’s Best Photography" בזכות צילום של נקבת כבש המושק ליד שני צעירים בהרים המושלגים בנורבגיה. "בעלי החיים המדהימים גרמו לנו להרגיש שחזרנו בזמן לתקופת הקרח", הוא מספר על המסע לתיעוד החיות
הגדולות. הצלמים רועי גליץ ואריאל פילדס זכו בציונים לשבח
כתבה של ארז ארליכמן || אתר ynet
הצלמים רועי גליץ ואריאל פילדס זכו בציונים לשבח.
הישגים לצלמי טבע מישראל באחת מתחרויות צילום טבע הגדולות בעולם שהסתיימה לאחרונה בארצות הברית. עמית אשל, צלם טבע מכפר החורש זכה במקום הראשון בתחרות הצילום היוקרתית "Nature’s Best Photography". השנה נשלחו לתחרות כ-25 אלף צילומים מ-63 מדינות בעולם.
אשל (42) מצלם טבע באופן מקצועי מזה כארבע שנים טס אשתקד לנורבגיה עם שני חבריו הטובים למסע צילום מאתגר ותובעני בעקבות כבש המושק במטרה לצלם את בעל החיים הגדול והפרוותי בתקופת החורף.
"כבש המושק הוא מין של פרסתן גדול יחיד בסוגו, מתת-משפחת היעלים שבמשפחת הפריים. זהו הנציג הגדול ביותר של משפחת הכבשים ומשקלו יכול להגיע למעל ל-400 קילוגרם", מספר עמית בראיון ל-ynet. "כבש המושק הוא שורד אמיתי מעידן הקרח, הוא מצוי אך ורק ברחבי האזור הארקטי ופרוותו היא הארוכה והחמה ביותר מכל בעלי החיים".
לדבריו, בחיפושים אחר מושא התיעוד עמית וחבריו נעזרו בעזרת סנדלי שלג מיוחדים שאיפשרו להם לחלק את משקל גופם תוך כדי הליכה בשלג העמוק.
"בתקופה זו של השנה בעל החיים נמצא בעיקר בגובה רב מעל לקו העצים, משום שבגובה זה הרוחות העזות מעיפות את השלג ולא מאפשרות לו להצטבר לעומק רב, דבר המאפשר לכבש המושק תנועה קלה יותר וגישה לעשב הנמוך שמהווה את עיקר מזונו", הוא מגלה.
"לאחר הליכה של מספר שעות בהרים הצלחנו לאתר עדר קטן של כבשי מושק, במבט מרחוק הם נראו ממש כמו סלעים הפזורים בשטח, העדר מנה מספר נקבות ומספר צעירים שנולדו באביב הקודם".
עמית מציין כי אחד הדברים ששבו את תשומת ליבו היה "הקשר החזק והבעות החיבה התכופות בין האם לצעירים, חיכוך ראשים ומשחקים משותפים תוך התמודדות עם הרוחות העזות ששררו באותו היום", הוא מפרט. "לחזות בהתנהגויות והאינטרקציות בקרב כבשי המושק זה לא דבר שכיח, בצילום הזוכה הצלחתי לתפוס רגע מיוחד שכזה. האופן בו השלושה עומדים צמודים יחד, מרכיב צללית משותפת הנראית בדיוק כמו כבש מושק אחד גדול העומד אל מול הרוחות".
לדבריו, האתגר הגדול ביותר במסע הצילום הזה היה ההתמודדות עם תנאי קור קיצוניים ומאמץ פיזי תובעני בהליכה בשטח תוך תשומת לב חשובה לשמירה על טמפרטורת הגוף ושימוש בכפפות שמאפשרות תפעול של המצלמה.
"הסרה של הכפפות אפילו לזמן קצר יכולה לגרום לכוייות קור. חשוב מאוד להיות קשובים לשפת הגוף של בעלי החיים ולא לגרום להם ללחץ מיותר או להתקרב יתר על המידה, כאשר אנחנו מכבדים אותם הם הרבה פעמים ירגישו בנוח להתנהג בטבעיות וזה מה שאנחנו מחפשים לתעד בצילום".
לאחר שהות בת מספר ימים לצד כבשי המושק שבה החבורה לישראל. "בעלי החיים המדהימים גרמו לנו להרגיש כאילו חזרנו בזמן לתקופת הקרח, הוא ממליץ למי שמצלם ורוצה להרחיב את אופקיו בתיעוד בעלי חיים בטבע, כי יש צורך בהשקעת זמן בלמידת אובייקטי הצילום.
"הבנת ההתנהגות עוזרת מאוד לצפות את מה שבעל החיים עשוי לעשות ולהיות מוכנים לכך. לכבד את בעלי החיים בשטח ולא להפריע או להלחיץ אותם, זה המפתח לתיעוד התנהגויות מעניינות", הוא מסכם. "יש המון צלמי טבע מצויינים, חשוב מאוד לפתח שפה צילומית מובהקת שבאה לידי ביטוי כשמסתכלים על תיק עבודות של צלם. לא לפחד מביקורת של אחרים על הצילומים שלכם ולהרגיש בנוח לחשוף אותם לעולם הרחב".
תגובה אחת
צילומים נפלאים. כבוד. עמית – אתה יכול להתקשר אלי? בקשר לצילומי עבר שלך. 0525345945