רפת שריד 2017 – 2016
ברפת שלנו 320 פרות חולבות ו – 220 עגלות. אנחנו מייצרים 4,000,000 (ארבעה מיליון!) ליטר חלב בשנה, שהם כ – 13,300 ליטר בממוצע שנתי לפרה!
במלוא הצניעות נציין, שהרפת שלנו היא מהמובילות והמצטיינות בארץ בניצולת מזון ובכמות חלב לפרה. אנחנו זוכים כל הזמן בפרסים (שהביטוי שלהם הוא בתוספת כסף) על האיכות הגבוהה של החלב. כבר למעלה מארבע שנים שאנחנו משווקים את החלב לחברת שטראוס, ממנה אנו מקבלים גמול כספי גבוה בהרבה מאשר מתנובה.
בשנת 2016 העלו את מכסת ייצור החלב המותרת בשני אחוז וזו המגמה גם בשנת 2017.
כדי לעמוד ביעדים אלה, אנחנו מתכננים בניית סככה נוספת, להגדלת כמות הפרות והעגלות בעדר.
כמו כן, מתכננים לייעל את צינון הפרות בקיץ על ידי החלפת המאווררים הקיימים היום בסככת ההמתנה, במאווררי תקרה גדולים יותר, שיביאו לחסכון בהוצאות החשמל.
הצוות שעובד ברפת יציב וקבוע:
נצר מילוא; יניב בר; מאיר פלגי (למעלה מארבעים שנה!)
וגדי רופאייזן – המנכ"ל – למעלה מעשרים שנה!
עוזרים בחליבות: קרלוס זקס; גילי לנס ודוד דרורי.
כמו כן עובדים בקביעות ברפת, שלושה שכירים מצוינים.
אפשר לומר בשמחה, שלמזלנו, נשארה הרפת בשליטה מלאה שלנו.
החברים מוזמנים לבוא ולבקר ברפת, בתאום מוקדם עם גדי.
פרה גומעת ביום
בין -500 ל-700
ליטר מים
3 תגובות
כמו מגדלור.
ברכות !
צל"ש אחד גדול למנהל ולצוות.
יהול הרפת שם אוה מעל שאר ענפי היצור, כולל התעשיה.
וגם בשרותים ישנם 2 ענפים מעל השאר – בית הבריאות והכלבו.
כל הכבוד למנהלים ולעובדים.
גדי, אפשר לפרסם גם את שמות השכירים