שלישיית שריד נולדה ממפגש מקרי בין שלושה נערים בקיבוץ שריד. כל אחד מהם הגיע מרקע שונה:
שלמה ורבנר נולד ב-1935 בווינה אוסטריה, עלה לארץ בגיל 3 לירושלים ובגיל 17, הגיע לקיבוץ שריד מקיבוץ גן שמואל.
נתן מילוא נולד ב-1935 באקוודור והגיע לשריד במסגרת עלית הנוער בגיל 14. מנחם ראובני נולד ב-1938 בת"א ונשלח לקיבוץ שריד בגיל 7 בתור ילד חוץ. שלושתם למדו ועבדו במוסד החינוכי בקיבוץ ובשעות הפנאי שרו במקהלת בית הספר, עליה ניצחה צפירה, אשתו של המשורר נתן יונתן, מורה למוזיקה בבית הספר.
בתחילת שנות ה-50 התגייסו השלושה לצבא ועם שובם הם חזרו לשריד, שם שובצו בעבודות המשק: ורבנר כמרסס במטעים, מילוא כטרקטוריסט וראובני היה לולן. במקביל, בשעות הפנאי נהגו להיפגש ולשיר במקהלת הקיבוץ.
בשנת 1960 פנה רכז התרבות של הקיבוץ, עמינדב, אל השלושה וביקש שיכינו שלושה שירים בלווי גיטרה עבור חג הסוכות. לקראת אירוע זה עבדו השלושה רבות והכינו את השירים: "תרנגול בן גבר", "אתן במדבר", ו"ימין ושמאל". השלושה הופיעו ישובים על ספסל, כאשר ורבנר, שהיה אחראי על העיבודים, ליווה אותם בגיטרה מרופטת למדי שהודבקה בנייר דבק. איש לא ניחש שהיה זה הרגע בו נוצרה השלישייה שלימים תקרא – שלישיית שריד.
בשנת 1963, הרניק, מוזיקאי שהיה גם צייד של כישרונות צעירים וחיפש יוצרים חדשים הגיע לשריד לראות את השלישייה והתלהב מסגנונה הייחודי: שילוב הרמוני מרענן של שלושה בריטונים.
הרניק החליט לשבצם בתכניתו "מועדון הזמר". צירוף זה חשף אותה לקהל מאזינים רחב. ואכן, בחורף של אותה שנה פונה לשלישייה חברת הד-ארצי ומוציאה עבורה את תקליטה הראשון – "טוב ללכת בדרכים".
בחירת השירים לתקליט הושפעה בעיקר מהווי הקיבוץ והעמק ונכללו בו בעיקר שירים שהיו אהובים על השלישייה.
שלושה מהשירים – דוגית נוסעת, ערפילים וטוב ללכת בדרכים, נכתבו ע"י נתן יונתן ללחנים רוסיים
אותם ליקטה ורשמה צפירה אשתו.
לפסטיבל הזמר ב-1964 הוזמנה השלישייה לבצע שלושה שירים: אני ושירי, הרחק בלילה, ושעה ברוכה.
בשנת 1965 יצאה שלישיית שריד לסיבוב הופעות באירופה בהזמנת ה"סוכנות היהודית" ו"השומר הצעיר" לחגיגות יום העצמאות. עם שובם מחו"ל נפרדו דרכיהם.
בשנת 2003 התארחו השלושה בתכנית מיוחדת שערך אברהם זיגמן ברשת ג' השידור עורר פניות רבות לשחזור ימי הזוהר של השלישייה. וכך, בשנת 2005 התאחדה השלישייה והביאה אתה גל אוהד של תגובות חמות.
שלישיית שריד היתה לחלק מלהקות הייצוג של התנועה הקיבוצית אשר שיקפו בשיריהן בין היתר את אורח החיים הקיבוצי. השלישייה פועלת כיום בקצב מוגבר ועם אהדה רבה מהצבור.
6 תגובות
הם היו האלילים שלי כשהייתי בת 12 ועכשיו, כשאני עוסקת במוזיקה, אני מתפעלת מהטעם הטוב שהיה לי… אילו עיבודים מעניינים, קונטרפונקטיים, איזה סאונד ייחודי וקטיפתי!
מרגש היום לא פחות מאשר אז, לפני… חמישים שנה? יכול להיות? וואו…
מחמם לב, זו הפתעה מרנינה לשמוע שירי א"י בעיבודכם הנפלא
אחרי כל כך הרבה שנים, ועדיין נהדרים
אין היום עיבודים מופלאים כאלה, פשוט להקשיב ולהתענג….
יוצא מהכלל. מה אפשר להפיק רק עם גיטרה ועיבוד נהדר לזמרים מתואמים פרפקט. תרומה גדולה לזמר העיברי ולתקופה. תודה