כתבה: שירי גולדשטיין פיקס
דורון, בשביל אלו שלא בקיאים בקורותיך, תעשה לנו הכרות קצרה?
שמי דורון זבולון, נולדתי בקבוץ שמיר (שמוצניק אורגינל) וכשהייתי בגיל 4 עברנו לקבוץ גבע, אני נשוי ליערה בת קבוץ גבע ויש לנו שלושה ילדים- איתי, רני והללי. בשנת 2010 שמענו שבונים בשריד הרחבה ושמשפחה אחת יצאה מהקאדר, מיהרנו להחליף אותם. אני אישית מאד רציתי לגור בהרחבה של קבוץ כי היה לי חשוב לחיות בקהילה קיבוצית עם רמת קהילתיות ומעורבות גבוהה, יערה גם התלהבה והנה אנחנו כאן כבר יותר מ – 14 שנים ומחוברים מאד לאנשים, לקיבוץ ולקהילה.
ש: כמה זמן שימשת כיו"ר אגודת המתיישבים?
הייתי בתפקיד כארבע וחצי שנים עד שתמה הקדנציה ואת תפקיד יו”ר צח"י אני עדיין ממלא.
ש: מה תכננת לעשות בשריד כשנכנסת לתפקיד ומה קרה בפועל?
תכננתי לפעול לשיפור חיי הקהילה, לשיפור החינוך, לשיפור פני היישוב ובייחוד לשכך מתחים ולשפר תקשורת בין גופי ההנהלה השונים של היישוב וגם בין תושביו. תכננתי ומאד השתדלתי בפועל לעשות את הדברים במחויבות, בשקיפות, ברוח טובה ובמאור פנים.
אבל, תכניות לחוד ומציאות לחוד, השנים שהייתי בתפקיד התאפיינו בדרמות גלובליות, אזוריות ומקומיות שאי אפשר היה להתעלם מהן ושהשפיעו ומשפיעות רבות על חיינו פה.
ש: כמו?
כמו הקורונה למשל ברמה הגלובלית, המפכה המשטרית ברמה הלאומית ושדה התעופה ברמה המקומית, וכמובן המלחמה שאנחנו מצויים בתוכה כבר שנה.
הקורונה למשל, שיתכן ולא כולם זוכרים כבר עד כמה דרמטית היא הייתה, אילצה אותנו לתת מענים לשורה ארוכה של בעיות כמעט בכל תחומי החיים.
במידה מסוימת יתכן שזה היה מעין בית ספר להנהלת היישוב ולצח"י, מאחר וזה גרם לנו לפתח מערך ניהול וחירום מקומי, שמסוגל לתת מענים ופתרונות מגוונים גם לסיטואציות רבות אתגרים שקשה לחזות מראש.
מהר מאד הבנו שאנחנו צריכים לתת מענה דו מימדי בו זמנית - במימד הניהולי של היישוב לצד המימד החירומי (בריאותי במקרה ההוא) שהכתיב הרבה הנחיות ומגבלות על הפעילות שניתן לבצע. התחלואה שהגיעה גם אלינו יצרה קושי אמיתי לשמור על רמת קהילתיות סבירה כשכל העת נוחתות הגבלות נוספות שלא אפשרו, למשל, את פתיחת מערכות החינוך שלנו, גרמו לביטול מפגשים, אירועים וחגים, ביקשו לבודד את האנשים והציבו אתגר אמיתי לקיים אפילו את בסיס חיי היומיום השוטפים. יותר מזה, ההתמודדות הקהילתית עם הקורנה לוותה לעיתים, במקרים מסוימים, גם במתיחות גבוהה בין האנשים.
אני זוכר שעשינו מאמצים מאד גדולים להתעקש ולהפעיל את המערכות הציבוריות בשריד למרות המגבלות, כולל פתיחת מסגרות חינוך, וכן להמשיך ולקיים פעילויות תרבות ופנאי מותאמות.
כשהחלה הקבלה של הקורונה כ"עוד מחלה" שתלווה אותנו, והוסרו ההגבלות על הפעילות הקהילתית, הרגשתי הקלה אדירה, כאילו משקולת גדולה הוסרה ואפשר להמשיך ולקיים כאן חיי קהילה. נדמה לי שכולנו הרגשנו זאת ונשמנו לרווחה.
עכשיו, אם תשאל אותי, בלי קשר לקורונה, אם זיהיתי מאפיינים ייחודים לקיבוץ שריד...
ש: אני שואל
אענה ששריד, דבר ראשון, היא מקום בו גרים אנשים טובים במיוחד, טובים באופיים ובהווייתם, נו, בני אדם שאפשר לדבר איתם. אנשים ערכיים שהקהילתיות חשובה להם, הם רוצים לקיים אותה ולשמר אותה, והם גם מוכנים לתרום ממרצם ומכישוריהם כדי שתתקיים.
דבר שני, נראה לי שלשריד יש איזו מן אותנטיות מקומית ומקורית. מן חוצפה שרידאית כזו. שכוללת שמירה על גמישות, על יצירתיות ועל בידול מסוים מיישובים אחרים ומהמועצה האזורית. זה בא לידי ביטוי בהרבה צורות. למשל: בהתנהלות של מסגרות החינוך בתקופות חירום תמיד הקפדנו (וגם היום) להפעיל את שיקול הדעת היישובי שלנו, להיות גמישים ויצירתיים, ולעשות מה שמתאים לקהילת שריד ולצרכיה כל עוד זה אפשרי כמובן. דוגמא נוספת היא באירועי התרבות בשריד שבהם, לפחות למי שהגיע מבחוץ, מאד בולטת האותנטיות השרידאית המקומית, כך שגם אם הטקס או האירוע או ההצגה אינו מהוקצע עד הסוף, הוא עדיין מרגש ושובה לב.
ש: ואיך אתה מתייחס למה שקורה עכשיו במדינה ובאזור ביחס אלינו?
בשלהי הקדנציה שלי קרה המחדל האסוני של ה-7/10 והחלה המלחמה, מה שדחה את החלפתי. אם חשבנו שמאז הקורונה אנחנו ערוכים למצבי חירום גילינו שיש לנו עוד הרבה דברים חדשים ללמוד ולהשתפר בהם. המלחמה הציבה מולנו אתגרים כמו מפונים רבים מיישובי הגבול שחובתנו האנושית לסייע בידם {120 מפונים שהו כאן בשיא. ע.ר}, ברבים מהתושבים שגויסו למילואים והשאירו כאן משפחות, בצורך של הצח"י להיות ערוך להציב כיתת כוננות חמושה לאבטחת היישוב ובמקביל להיערך גם למשימות חילוץ, כיבוי רפואה ועוד, בצורך לספק חוסן ותמיכה מנטלית לתושבי שריד, כמו גם להיערך מבחינת מיגון ומיקלוט, לתמוך בתושבים הוותיקים, וכל אלה לצד תפעול מערך דוברות כך שהמידע יגיע לציבור ממקור אחד מהימן שניתן לסמוך עליו.
אני חושב שהאתגר הגדול ביותר שלנו באירוע הזה, מעבר לחובתנו לתת לתושבי שריד בטחון ותחושת מוגנות עד כמה שניתן, הוא לאפשר גם במצב החירום הזה את המשך תפקודם של המערכים הקהילתיים שלנו בהתאם לצרכיהם של אנשי שריד. לאפשר את פעילות מסגרות החינוך שכל כך חשובות לילדינו ולהורים בתקופה כל כך מאתגרת, לאפשר בכפוף למגבלות את המשך פעילות הפנאי והרווחה עם דגש על האוכלוסיה הוותיקה, ולאפשר בדרך יצירתית את פעילות התרבות והמסורות שלנו בשריד.
ש: מי אחראי לכל זה?
אגב, ואת זה עדיין לא אמרתי וחשוב להדגיש, כל אנשי הצח"י שנותנים כאן את נשמתם עושים זאת ללא שכר ותורמים מעצמם ואת עצמם במסירות מלאה ועל כך כולנו, כל קהילת שריד, חייבים להם תודה והערכה גדולה. אז אני מנצל את ההזדמנות ושולח מכאן תודה ענקית והמון הערכה לגליה רוזן, טל סוננברג, לילך קציר, ירון אסטרייכר, חגית ברקן, שרה רוזן, יערה אסטרייכר, מלכי לביא ומנהלות החינוך, שי חמדי, ליטל נתיב ולעוד מתנדבים רבים שמאיישים את כל מערכי הצח"י שלנו ומוכנים לכל הקפצה שאם אני אמנה כאן את כולם, אז יהיה כבר אמצע הלילה. הם באמת כולם מחויבים לתפקידם ומופלאים.
ש: זה כולל גם אותך. תודה עצומה לך דורון על הכול ועל הריאיון ויש משהו שהיית רוצה לאחל לקהילת שריד ולמדינה?
יש המון איחולים שהייתי רוצה לאחל אבל אתמקד בבסיס- אני מאחל ומייחל לעסקה בה ישוחררו כל החטופים וישובו הביתה, שהשקט ישוב למקומותינו במהרה ושנשוב לבנות ולהיבנות בארצנו. שנה טובה לכולנו.
לעתים מורגש שהימים הנוראים אינם עוזבים מאז שהתבשרנו על הכישלון בכ"ב תשרי הקודם. שספינת ארצנו הפגועה והשרופה קורסת תחת שחיתות, איבה ושכול. אך בפרוש שנה חדשה נברך על הערבות ההדדית הקיימת בין שכנות ושכנים אהובים, על העיניים הטובות בסביבתנו – גם אם הן עייפות, על ההזדמנויות לחגוג את חיינו ולגדל את ילדנו באהבה ובאמונה, בקיבוץ הגלויות של תקופתנו. נתפלל לשלומנו, נשתתף בצערנו, נחכה לשובנו חזרה אל חיק עמנו שקם בארצנו. בחיל ורעדה, בעיניים דומעות ובלב כבד, נביט מזרחה אל השמש העולה ונתחיל מבראשית.
בהודיה והוקרה רבה לבנות ובני קיבוץ שריד.
אני ענבל שטרית, נשואה לטל ואמא למאיה, אלה ואביב. אנחנו גרים בקיבוץ הסוללים.
הגעתי לשריד בספטמבר שנה שעברה אחרי שניהלתי במשך כמעט שלוש שנים את מערכת הגיל הרך בהסוללים. עד שהגעתי, לא הייתה מנהלת במערכת בשריד הרבה זמן. המטרה הראשונה שלי הייתה לתת ביטחון לצוותים ולהורים שאני כאן עבור ילדיהם, עבורם ועבור נשות הצוות.
חודש לאחר כניסתי לתפקיד התחילה המלחמה, המלחמה גרמה לכולנו לאי וודאות והרבה חששות (אישיות, מקצועיות, מדיניות…). נאלצנו להתמודד עם מערכת סגורה שהצלחנו לפתוח כבר בשבוע הראשון, פעילויות הפגתיות, עבודה במקלטים וחזרה מבורכת לשגרה. הרגשתי שקהילת שריד והורי המערכת מאוד מגבים אותי ואת ההחלטות שלי ואני מאוד מעריכה את מה שהמערכת עושה עבור הילדים ועבור הצוותים שלנו!
למדתי על שריד שזו קהילה חזקה מאוד, עם הרבה מתנדבים ואנשים טובים שממש אכפת להם מהסביבה בה הם חיים. אני רואה את ההורים בשריד, ובמערכת הגיל הרך בפרט, כנכס שאני לא הכרתי מלפני. העשייה והנתינה שלכם, קהילת שריד, זה משהו מיוחד שלא מובן מאליו כלל!
אני מאחלת למערכת שלנו בשנה להמשיך להיות חזקה ומשמעותית, עם צוותים שלומדים ומשתפרים. אני שמה לעצמי כמטרה שהשנה נצליח לייצר הרבה שיתופי פעולה עם כלל ענפי הקיבוץ ועם כל שכבות הקהילה.
עונת האסיף שמוקמה בעתים קדומות יותר בגבולות שבין הקיץ לסתיו היא הזדמנות לאסוף נתוני מספרים שאינם דווקא נתוני תקציב (השייכים לסוף עונת התקציב) אלא עוסקים יותר בפעילות השוטפת.
בגדש עובדים כ- 20 עובדים.
3 מהם משריד- שרה רוזן, דור ברקן ואני.
הגדש מעבד כ- 20,000 דונם,
להשקיה אנחנו משתמשים בכ- 4 מיליון קוב מים בשנה.
לטרקטור הכי חזק בגד"ש יש 345 כוחות סוס
לטרקטור ה"חלש" ביותר יעש 50 כוח סוס בלבד.
הערת המערכת:
בשנת תשפ"ה נפתח מערך ניחושים מה יהיה הגידול המוצלח של השנה שתוצאותיו יפורסמו בעלון המסכם של תשפ"ה בואכם תשפ"ו. בין הזוכות/ים יוגרל ארגז מהגידול הפחות מוצלח של השנה (תכלס, מה רע בארגז חומוס?)
הענף משכיר משרדים למגוון מקצועות חופשיים כגון עורכי דין, חברות הנדסה, חברות הייטק וחברות הזנק, בתחום זה ישנם משרדים קטנים וישנים יחסית המרוכזים בבית הקומותיים ,בית המשרדים ובמתחם הנגרייה ובנוסף משרדים חדישים ומעוצבים ברמות הגבוהות ביותר לדוגמא חברת המאירי היושבים במתחם המכבסה , חברת דנטיס המחזיקה משרד גדול ומשופץ במבנה המתפרה הישנה , חברת טומקס היושבת בבית המשרדים וסוכנות ביטוח במתחם החשמליה.
בשריד פועלות מספר קליניקות בתחומי הרפואה המשלימה כאשר רובן מרוכזות במרכז אביב (בית הרופא), קליניקות בתחומי הפסיכולוגיה וטיפול רגשי היושבות במרכז פלא ליד מועדון הגיציה ובעוד מספר נכסים ברחבי הקיבוץ.
סוג נוסף של שימושים בענף הם בתי המלאכה , נגריית נישה היושבת במבנה הנגרייה ההיסטרי ומסגריה גדולה היושבת במרכז המזון הישן.
בשריד מושכרים מחסנים בגדלים שבין 20 מטר ל 300 מטר.
בשל הביקוש הגדל באזורינו למשרדים איכותיים ורצון של חברות לצאת מאזורי התעשייה העמוסים והרועשים למקומות שקטים בעלי אופי אחר סמנו בענף יעדים להקמת מתחמי משרדים נוספים שהראשן שבהם הוא מבנה מחסן הביצים הנמצא בשלבי קבלת היתר בניה למשרד חדש בגודל של כ 200 מטר עבור חברת הייטק, ומבנה דוד הקיטור המופנה בימים אלה ומתחיל את שלבי התכנון בדרכו להפוך למשרדים עבור חברת עורכי דין.
בדירות להשכרה מתגוררים: בנות ובנים שבונים בשכונת כדור עף החופים ושוכרים חיצוניים.
יחד עם זאת ישנם באזור המוסד החינוכי של פעם כמה מבנים בהם 2 בתי קומותיים המאכלסים את חיילינו ושוכרים חיצוניים צעירים כולל קומונת השומר הצעיר.
שני מבנים של מכינת "הרועות למרחקים" ומועדון השומר הצעיר היכן שפעם הייתה המקלחת המשותפת של תיכון שריד.
מאחר והמפונות הן "זמניות" 🤞, קיבלנו אישור לטפל בהן מעל התקן המאושר במחלקה הסיעודית (38 דיירים).
במחלקה עובדים 35 איש/ה מהם 5 עובדי שריד (אסתי, רוזי, לילי, חגי ואנוכי) וכן מתנדבת מציפורי שעבדה בבית הבריאות שנים ארוכות וממשיכה היום כמתנדבת מידי יום לאחר שיצאה לגמלאות.
שתי הדיירות המבוגרות ביותר הם בנות 103 (השיא היה 108!) וסה"כ ישנם 6 דיירים מעל גיל 100!
בדיור המוגן ישנם 27 דיירים כולל בשתי הדירות החדשות ששופצו
(ל 15 מהם עובדות זרות שגרות איתן באותה דירת חדר).
רוב הדיירים התגוררו בעמק שלנו לפני שהגיעו אלינו או שבני משפחתם מתגוררים באזור, ועדיין ישנם דיירים שהגיעו ממקומות שונים ומרוחקים כולל המפונים כמובן.
חשוב לי לציין כמובן גם את חי שפיר שמעביר לדיירים שעות אקטואליה ואת גלעד מי עולם שמדריך אותם ביוגה.
כיום יש לנו 12 מדריכים במרכזים. ארבעה בכל גיל. (מתוכם: יהודה, כרמל, שחף וגלעד הם בני שריד. ינון שוכר בשריד. טליה ונועם הם כבר ותיקים ושייכים לנוף השרידי)
הנעורים בשריד מחולקים לשתי קבוצות ז-ט + י-יב
בשכבות ז-ט רשומים 54 (מתוך 62) בני נוער והצוות כולל שני מדריכים (אחד מהם אלון לויטה)
בשכבות י-יב רשומים 28 (מתוך 74) בני נוער בימים אלו אנו יחד איתכם ועם ועדת חנוך בונים את העמנה הרחב והטוב ביותר שניתן.
מועדוני הנוער פתוחים 3 ערבים בשבוע + יום תנועה + יום נוסף פעם בשבועיים
המדריך הותיק ביותר הינו נועם גורן עם ותק של 10 שנים.
השומר הצעיר לילדי ד'-ט'
לשמחתי צוות ההדרכה של שריד הינו מאד גדול. 30 בני נוער בתפקידים שונים + 2 קומונרים + רכז תנועה.
מה המפעל הרחוק ביותר שיצאו אליו הילדים בשנה שחלפה? בילוי בפארק המים שפיים
מהו המפעל/טיול המבוקש ביותר בשנה שחלפה? טיול גי'פים ולילה בכנרת (שלא יצא לפועל בשל המצב הבטחוני)
מה המפעל/טיול אליו נרשמו הכי מעט? דרך ארץ
מהי הפעילות השוטפת הכי פופולארית בקרב הנעורים והנוער? ארוחת צהרים בחדר אוכל, מפגש במועדון ורחצה בבריכה
מהי תכנית המרכזים ומועדוני הנוער לחגי תשרי? חגי תשרי הינם תקופה של התחלות חדשות, תיאום ציפיות, בניית תכנית עבודה וציון החגים יחד עם הקהילה. התכנית נותנת מענה לדבר.
כשפנו אלי יוצרי העלון לכתוב כמה מילים על ועדת ספורט.. החלטתי להסתכל על ישיבת הצוות הראשונה שעשינו אי שם לפני הקורנה…
נתקלתי ב"אני מאמין" שכתבנו שם-
בעיקר בעידן שבו כולם מול המסכים. קיום אירועי ספורט ישוביים הוא חשוב ובעצם הוא הגורם הכי חשוב להחדרת הספורט לישוב ולתושבים.
עכשיו, שאני מסתכל אחורה לחמש שנים אלו אני חושב שהלך לנו לא רע ואפילו טוב-
ועדת ספורט מקיימת מספר אירועים שנתיים בצורה קבועה וכן תומכת באירועים "סובבי אירוע חד פעמי" דוגמאת אירועי צפייה בטורניר היורו בגיצייה, פעילות מתקני ספורט ועוד
האירועים השוטפים שלנו הם:
אליפות הטניס שולחן- האירוע הותיק ביותר שהחזרנו לפעילות אחרי תקופה ארוכה
טורניר הכדורעף ביום העצמאות
טורניר כדורגל "משפחות בשבועות"-
"המיימיאדה"- אירוע שהתקיים השנה בפעם השלישית, הוא הפקה והמצאה של הועדה הנוכחית (ואהוב עלי במיוחד)
מרוץ שריד- האירוע הגדול ביותר! לשעבר מרוץ האביב אותו העברנו לסתיו כדי לזכות במזג אויר יותר נעים (המרוץ 2024 כבר בשלבי הפקה)
אליפות הכדורסל
חברי הועדה הם: דולב בן יוסף, פלג רוזן, אביב בז'רנו, יסמין שוויצר ואני
בנוסף כמעט לכל אירוע קיימת ועדה ספציפית שמרימה ומפיקה את האירועים השנתיים
כמו שכתבנו ב"אני מאמין"- מטרת הועדה הוא הנחלת פעילות ספורטיבית בקיבוץ באשר היא ולכן נמשיך להשתדל לקיים כמה שיותר אירועי ספורט למעו הקהילה
בסוף אוגוסט התחלתי שנת שירות בקיבוץ בארי (המפונה לחצרים), כמדריך הנעורים של שכבת ט, כיתת שלדג (האלופים) של בארי. כיתת שלדג מונה כ22 ילדים וילדות, שרובם הגדול יעברו לשכונת בארי הזמנית שכרגע נבנית בחצרים. יחד איתי בקומונה עוד 13 חבר׳ה מכל הארץ, שרובם גם עובדים כמדריכים בחינוך של הקיבוץ- בגיל הרך ובכיתות היסודי, ובקרוב נעבור לגור בקראווילה בשכונת בארי. שכונת בארי נמצאת עכשיו בשלבי הבניה האחרונים שלה, ואליה יעברו רוב חברי בארי. הקיבוצניקים מחצרים מקבלים בזרועות פתוחות את הקיבוצניקים מבארי, שאוכלים איתם ביחד בחד״א ומבלים איתם בסופ״שים בפאב הקיבוצי
לפני כמה ימים יצאתי עם שני חברים לקניות. פגשנו ברחוב בחור קצת משונה, חבר תיאר אותו בתור "מה שהיה קורה אם מאיר אריאל היה יוצא לרייב". החבר צדק כמובן, האיש נראה כמו מאיר אריאל אבל עם חצי מדים וחצי מכנסיים צבעוניים מאוד, שיער מחומצן עם בלורית ורודה ונעליים ורודות. האיש דיבר על מועדונים איזוטרים בחיפה, על מוזיקה (כולל מאיר אריאל), והכריז שכל קומונה צריכה בסיסט וחלילנית. ואחרי כל השיחה הזאת הוא עדיין כנראה לא האיש הכי מוזר שפגשתי בירושלים
אני נמצא בשנת שירות בפרדס חנה במקום בשם מרכז שילובים העוסק בטיפול בילדים בעלי צרכים מיוחדים בעזרת כלבים לצורך זה הקומונה שלי עוברת מדי שבוע שיעורי אילוף שנכנסו להתחיל את הפעילות החדשה בתיכון גלילי כל התלמידים התלהבו שראו את הכלבים החדשים שיהיו במגמת כלבנות השנה וישר התנפלו על הכלבים ושאלו איך מתקבלים למגמה למרות שהיא מיועדת רק לכיתות תקשורת
קשה לסכם חוויה ארוכה, מעניינת, אינטנסיבית ומהנה. הכל התחיל כצפוי, חיי שיתוף כלכליים וחברתיים, הדרכה ופעילויות. כשהתחילה המלחמה עצרנו הכל, התנדבנו בחקלאות כצו השעה ולאחר מכן קיבלנו את קיבוץ ניר עוז לבית הספר, מרכז הכובד נע. הכל נעשה בצל המלחמה. עצרות, הפגנות וטיולים. החינוך לאחוות עמים, ציונות וסוציאליזם קיבל משנת תוקף חזקה. בכך נמשיך להאמין ולדרוש, עד לשחרור החטופים, עד לתיקון עולם
הבקיאים בפרטים יגלו שאחד הדברים המיוחדים בגרעין הוא שלמעט אחת כל חברותיו וחבריו אינם מגיעים מיישובים שיש בהם קן של השומר הצעיר, בכך חוזרת תנועת השומר הצעיר למודל ישן נושן לפיו מדי זמן היה מוקם גרעין מקובץ של א.נשים שהתאספו ממקומות שונים ללא עבר שומרי, למעשה כמה מאנשי השומר הצעיר הטובים ביותר הגיעו מגרעינים שכאלו (כמו גם קבוץ שריד עצמו שהגיע מתנועת החלוץ (אחווה הליטאית) ומתנועת תכלת לבן (ביברכה)
שאלנו את בנות ובני הנוער שתי שאלות:
אספו תשובות- הללי זבולון ועומר ארדי
אני אוהבת את שבועות והבראנצ' בשישי
בשנה הבאה אני רוצה שיהיו טיול קיבוץ וארוחות ערב חלביות בחדא
אני אוהב בשריד את החברה
ושנה הבאה אני רוצה שיקימו מחדש את מגרש כדורעף החופים
אני אוהבת את חג שבועות
ובשנה הבאה אני רוצה שהבריכה תפתח בחופש הגדול גם בצהרים ולא רק מ- 16:00
אני אוהבת את פינת הישיבה במצפה עמינדב
ובשנה הבאה אני רוצה שיקימו כאן עוד פינות ישיבה שנוכל לשבת בהן מבלי שזה מפריע
אני אוהבת את שבועות
ובשנה הבאה אני רוצה שישנו את שעות הבריכה, עכוד הופעות ובראנצ' בשבת
אוהבת את חדא והבריכה
בשנה הבאה אני רוצה עוד מקומות שנוכל לשבת בהם
אני אוהב בשריד את מגרש הכדורגל
בשנה הבאה הייתי רוצה שיחזירו את מגרש כדורעף חופים
בשנת 1986, כשחלק מילדיה בצבא ליקטה דינה עופר רצפטים מאימהות בשריד ואספה אותם לחוברת שנקראה "בשביל הנסיך הקטן" שנועדה לסייע לאימהות ברצותן לאפות עוגה לילדיהם שבצבא (זה לא היה דבר של מה בכך, צריך היה למצוא עוגות שיידעו לשרוד מסע מטלטל של ימים בקופסאות קרטון בתנאי אקלים גרועים במיוחד).
בין האימהות שתרמו
רצפטים לחוברת היו הגר ניר, מרסל, אורה בלאיס, רעיה קליין ועוד רבות
לרגל החג צירפנו כאן את הרצפט לעוגיות דבש של רבקה ברק (לחצו להגדלה).
כתבה: מיטל פישל ילינסקי