החודש שחלף // מהדורת ספטמבר 2020

צילום: גפן קלין

ספטמבר – שם החודש התשיעי, מקביל לחודשים אלול ותשרי בלוח העברי. האחד לספטמבר מסמן את השינוי במזג האויר, אחרי החודשים יולי-אוגוסט הלוהטים – מורגשת הקלה מסויימת בעומס החום, רוחות הסתיו מתחילות לנשוב ופריחת החצבים מגרשת את הקיץ… בלי שים לב לתחזיות אנו נשארים אופטימיים ומאמינים בחסדי שמים ובשפע גשמים.

ובחזרה לאירועי שריד מלפני 10 שנים:

• חגי תשרי מאחורינו, שקדמו להם שפע פעילויות שונות ומגוונות, וביניהן – שעת סיפור לילדים במועדון הסנדוויץ מפיהם של סימי ארדי ועדי רוזן, כשבתום השמעת הסיפור של מרים רות "בים בם בם תירס חם" התכבדו הילדים בקלחי תירס חם והכינו יצירות לראש השנה.   אכן, התחלה מוצלחת של ארועי תרבות לילדי שריד!

• "במעגלי החיים", שמה של התערוכה של חברנו גיורא כהנא שהוצגה בגלריה בקיבוץ יפעת. תירזה פרסאי אומרת על התערוכה: "בחודש החגים שעברו עלינו לטובה זכינו לחוויה מאד מיוחדת ומרגשת – התערוכה של גיורא. כך כותב גיורא עצמו בדרכו המיוחדת לבאי התערוכה: "החיים זורמים ואיש איש במעגלו משתנה עמם. בתקופות המתחלפות, בבקרים ובערבים, בעונות השנה הדוחקות זו את זו, בשנים המצטברות זו אחרי זו, ועמן מערכות היחסים הנרקמות עם קרובים ורחוקים. מינקות ועד זקנה, על ציר הזמן: ילדות ונעורים, בגרות, התרחשויות ופעילויות בתחומים השונים, אתגרים וחוויות. אין אפשרות וכוונה להקיף את המכלול. רק צוהר לפינות, פיסות חיים, רגעים, יחסים אישיים, היבטים של רעות, הורות, משפחה, בדידות"… ואני מוסיפה – זכינו בתערוכה הזאת למשהו נוסף, שהוא התחושה שממש עוברת אל המתבונן, את האהבה הגדולה של גיורא אל האנשים הקרובים והאהובים כל כך

במעגלי חייו – מאמא המחזיקה באהבה את גיורא תינוקה, דרך יצירת החיים החדשים והאהבה לרינה, לילדים ולסבא משה.   גיורא! נתת לנו להציץ אל רגשותך ורבים מחברי שריד    שבאו לתערוכה שידרו אליך את אהבתם בחזרה כפי שהדבר בא לידי ביטוי בספר האורחים. תודה לך גיורא על ההצצה הזאת!" ותודה לך תירזה על הביטוי הנרגש!

ציור של גיורא כהנא

• אחרי החגים חוזרים לשיגרה, לחדרים החמים, לעבודה וללימודים, לכורסת הטלביזיה ו…לדיאטות שלאחר הארוחות הדשנות!

ובחזרה לימינו אנו, לימי ספטמבר 2020:

» בראשית החודש התנדבה שני רופאייזן לעמותת "לוחמים ללא גבולות" (,heroes for life), שהיא עמותה המפעילה מרכזי התנדבות חינוכית במדינות העולם השלישי ומאויישת בידי תרמילאים ישראלים מתנדבים בזמן הטיול שלאחר צבא שלהם במדינות אלו.  העמותה הוקמה ב-2014 על ידי קצינים יוצאי דובדבן במשלחת ראשונה להודו, מתוך רצון לבדוק כיצד ניתן לנתב את כמות המטיילים לעשייה משמעותית במקום. מאז התרחבה הפעילות ל-15 יעדים בעולם – במזרח, באפריקה, בדרום ומרכז אמריקה ועוד. כעת, בשל הקורונה המגבילה, מנותבת הפעילות של הקבוצה המונה 20-30 מתנדבים ליעדים שונים בארץ וחבריה עוסקים בשיפוץ וצביעת בתים ומרכזי חינוך באזורי עוני, כמו גם בלימוד ילדים במקצועות אנגלית, מתמטיקה ופעילויות העשרה למיניהן. כל משלחת קרוייה על שם חלל צהל אותו היא מנציחה. "תודה על שלקחת חלק בשבוע של נתינה בכפר סילבר ואשקלון על שם רענן קומיימי, לוחם שייטת 13 שנפל במסגרת צוות דני". שאפו למתנדבים, שאפו לרעיון הנהדר ובמיוחד שאפו וכל הכבוד לשני שלנו!

» קבוצת רוכבי האופניים הגימלאים לא נחה לרגע וחבריה חורשים את דרכי ושבילי העמק בהתמדה, שקדנות והנאה רבה, לא להתעייף ולהמשיך בתחביב הנהדר הזה!

תמונה של קבוצת רוכבי האופניים הגימלאים

» 4.09 – עומסי חום שכאלה לא נמדדו בארצנו מזה 118 שנים…! שיעזבו אותנו כבר! מתגעגעים לימי הסתיו הנעימים!

» 4.09 – חולקים כבוד למחלקי העיתונים! – היום לפני 187 שנה גוייס לעבודה מחלק העיתונים הראשון בהיסטוריה ומאז נחגג במועד זה "יום מחלקי העיתונים", וביניהם גם חברנו בנימין לב, שיוצא בשעות שלפנות בוקר מביתו ומחלק לנו עיתונים מדי יום ביומו.
תודה רבה לך בניה!

» בעיצומם של ימים עמוסים ומאומצים יצא צוות ענף המזון בשעות אחר הצהריים ליום גיבוש המגיע להם בזכות! נסעו לסדנת בישול אצל עינת ארז בקיבוץ דליה, שבה התנסו בין היתר בניסיונות בישול מיוחדים ובטעימה שלאחריהם. כמו כן, קיימו הדברות במסגרת הצוות אודות המשימות והמטלות העומדות בפניו ובדרכים להתמודד איתן בהצלחה. הדבר לווה במשחקי חברה כדרך להמחשת התועלת והחיוב שבעבודה המשותפת. יפה לכם!

תמונה מיום הגיבוש של צוות חדר האוכל והמטבח

» חיה מספרת לנו על ההתארגנות המורכבת, במיוחד בתקופת חגי תשרי ואומרת:" הפעלנו את השיטה של הזמנות בתקשורת עד לשעות הבוקר המוקדמות, כשלאחר מכן באה העבודה המאומצת של הכנת ההזמנות תוך פרק זמן קצר במיוחד והסיום בבואם של החברים לקחת את ההזמנות. הקפדנו על כך שההזמנות יימסרו לחברים בכניסה כדי להמנע מכניסתם לחלל סגור בניגוד להנחיות תקופת הקורונה. היתה הקפדה מיוחדת על שמירת ההנחיות הבריאותיות למען בריאותם של החברים והצוות כאחד. לעזרת הצוות התייצבו מתנדבות מסורות שאיפשרו להשלים את המשימה על הצד הטוב ביותר. מרגשות במיוחד היו הפניות של חברים שהיו בבידוד עקב המחלה, או חברים שמפאת גילם ומצבם לא יכלו להגיע. עשינו כמיטב יכולתנו כדי להיענות לפניותיהם ולהגיע אליהם הביתה. חשוב לנו במיוחד להודות מקרב לב "לצבא המתנדבות", שבלי כל חשבון הקדישו מזמנן כדי לסייע לנו לעמוד במשימה. 
זה לא מובן מאליו ולנו ממש לא ברור כיצד היינו מסתדרים בלעדיהן!". המון תודה לצוות ענף המזון ולמתנדבות המסורות!  תרבו שמחה ובריאות!

» 7.09 – מפגש הסבר ועדכון במועדון לחבר בנושא תב"ע שריד/שימור מבנים. שמענו ממתכנן היישוב ומהממונות בתכנון על שימור מבנים על כיווני מחשבה וכיווני עשייה בנדון, בנוסף נמסרו עדכונים נוספים והשלמות לתכנית התב"ע המתגבשת לקראת הגשתה הנוספת לאישור הגורמים הממונים על כך. מסתבר שהדרך עוד ארוכה ועוד רבה המלאכה… בהצלחה לעוסקים בכך!

» 8.09 – פני ואריאל מור נסעו "להתבודד" בקנדה בדרכם לביקור אצל ילדיהם ונכדיהם השוהים שם. שימרו על עצמכם, תהנו ותשובו אלינו בטוחים ובריאים!

» 9.09 – מזל טוב ושפע ברכות מקרב לב לחברנו שלמה הרוש בן ה-80! הרבה נחת, אושר, בריאות ואריכות ימים!

שלמה הרוש עם הנכדים

» 9.09 – נולדה בשעה טובה גוני, בתם של הילה וירין, נכדתם של תמי וניר ונינתה של עופרה רושקין. מזל טוב לכל המשפחה, שפע ברכות של אושר, נחת ובריאות לרוב!

» 10.09 – התקיים "יריד האיכרים" בשריד, עם שפע דוכנים רבגוניים ויפים, הרבה מבקרים ומתעניינים, שחיפשו וגם מצאו מתנות יפות לחגים. מתגבשת לעינינו מסורת יפה ומעניינת, שיש טעם ומקום להמשיך בה במקומותנו.

תמונה מיריד מתנות לראש השנה בשריד
תמונה מיריד מתנות לראש השנה בשריד

» מחזור שני של מכינת "הרועות למרחקים" יצא לדרך ואנו נקבל בברכת ברוכות הבאות את הבנות והמדריכות הבאות לחסות בצל קורתנו ונאחל להן הקלטות טובה והצלחה רבה!

» 14.09 – נברך מקרב לב את אסתר צוק לרגל יום הולדתה ה-85! הרבה מזל טוב, נחת, אושר, בריאות ואריכות ימים!

תמונה של אסתר צוק

» בסופו של דבר הקורונה הגיעה בקטנה גם לשריד כשנתגלו  מקרים מעטים של חברים ותושבים שנמצאו חיוביים לנגיף. בעקבותיהם רבים נוספים (יחסית!) נאלצו להכנס לבידוד. נקווה שזה ישאר אצלנו "בקטנה" ושנסתפק ב"מנה" הזאת ולא יותר, אך כידוע לכם הדבר תלוי במידה רבה בכל אחת ואחד מאיתנו, במידת האחריות המשותפת ובשמירה על הכללים ועל הערבות ההדדית שאיפיינה אותנו עד כה. נקווה לטוב!

» 15.09 – שרה'לה שרון בשריד במסגרת מפגש קפסולות נאה ומסודר שאורגן לרגל קבלתה של השנה החדשה – תשפ"א –   הברכות והסרטון המסכם את השנה, האווירה הטובה והשירה בציבור בהובלתה של שרה'לה תרמו בלי ספק לערב המהנה והמשמח! תודה לשרה'לה שרון, לחברים שנטלו חלק בערב ובמיוחד לצוות המסור.

תמונה מהמופע של שרל'ה שרון בשריד

» 16.09 – שיחת קיבוץ שעל סדר יומה היתה הצגת תקנוני הפנסיה, השיוך החוזי הזמני והצמיחה הדמוגרפית. לאחר דיון, לעתים חד וחריף, אושרה ההעברה לקלפי של תקנוני הפנסיה והשיוך והוחזר לדיון נוסף בצוות הצמיחה הדמוגרפית וההנהלה התקנון הרלוואנטי, זאת כתוצאה של העלאת הסתייגות שנמצאה ראוייה לבדיקה נוספת.

» 17.09 – "שריד לייב" עדיין חי ובועט, על אפה וחמתה של הקורונה המשתוללת! הצוות המארגן המסור הצליח להשלים את המשימה, הכין כהלכה ישיבה בקפסולות במגרש הרב תכליתי וריכז מספר צופים מספיק כדי לקבל בקרבנו את פניו של אסף אמדורסקי במופע מהנה, משתף, ולעתים אף נוסטלגי, עם שירים של פעם… הצופים, שייצגו מגוון רחב של גילאים, נהנה מאד והודו במחיאות כפיים נלהבות לאומן, למלוויו ולצוות המארגן המסור. ממתינים לעוד אירועים מסוג זה!

תמונה מההופעה של אסף אמדורסקי בשריד

» 18.09 – נולד תומר, בנם של הדר ודור יזהר, אחיהם של יערה, נעמי וטל, נכדם של עירית וחגי, לשמחתה ואושרה של כל משפחת ספר המורחבת. הרבה מזל טוב, אושר, נחת ובריאות לכולכם!

» גם הבריכה חזרה לפעילות תחת המגבלות הנוקשות של הסגר השני, אף היא במתכונת ההרשמה מראש, במסגרת קפסולות בנות שעה של 20 מתרחצים כל אחת. יצויין במיוחד המציל המסור שלנו, שטרח לנהל את המערכת המורכבת הזאת עם סיוע לוגיסטי מרחוק ומקרוב של רותי בק שמש הבלתי נלאית.  לצערנו, עם תום החודש ולרגל הידוק כללי הגל השני של הקורונה נצטווינו לסגור את הבריכה… כנראה עד לעונת הרחצה הבאה.

» צבי ילינסקי מספר לנו, שמזה זמן רב עלה הצורך והרעיון להקים גוף שיהווה כתובת לאוכלוסייה הותיקה בקיבוץ, המהווה כיום כ-55% מכלל התושבים (כל מי שמעל גיל 60). הכוונה היא לתת מענה לצרכים הייחודיים שלה, בכפוף למספר הנחות בסיס – לחתור לכך שכמה שיותר חברים יהיו פעילים סביב הפעילויות המאורגנות, לפעול למען הטבת איכות החיים של אוכלוסיית היעד הזאת, לנסות להבטיח לה תעסוקה, תרבות פנאי, קשר אישי רציף, הבטחת הקשר הבין דורי שבינם לבין המסגרות השונות בקיבוץ ובקהילה, הנגשת מידע רלוואנטי בכלל, וממוסדות המדינה בפרט, כמו גם ובעיקר טיפול בנושא ההנגשה הפיסית של הזקוקים לכך.    בקרוב תסתיים תקופת ההכשרה של הצוות הייעודי שכיום מורכב מהחברים הבאים: רותי פינקל, רותי בק שמש, רחלה בן יוסף, חוה בומס ברטל, מרסל כהן, שבי הרוש, סמדר אלמן, אווה חיאל, יערה אסטרייכר וצבי ילינסקי. בינתיים כבר נקבעו העקרונות והערכים המנחים את פעולתו של הצוות, שהם: התחשבות בזולת, תיאום מירבי, שיתוף, כבוד הדדי, שקיפות, הקשבה לאחר, דיסקרטיות, עזרה הדדית, אנרגיה חיובית ועוד.  כאן המקום להעריך את הרעיון ולאחל לצבי ולצוות שישיגו את רוב המטרות שהם סימנו לעצמם, אם לא מעבר לכך… שאפו וכל הכבוד!

תמונה של צבי ילינסקי

» 24.9 – "יום שני של גימלאים" מארח הפעם כהרגלו את עופר עם תירגול הצ'יקונג ואת חוה בומס ברטל שדיברה איתנו על נפילות של מבוגרים בגיל השלישי והדרכים להימנע מהן. בנוסף אומרת לנו חוה, שהיה שיתוף פעולה מצויין מצד הקהל, שהראה התעניינות ומעורבות פעילה. היא מסכמת וממליצה להשיג חוברת בטיחות בגיל השלישי הניתנת להשגה בכל מרפאה של הכללית וגם אצלה אישית. מומלץ לעיין בה ולעקוב אחר הכתוב. זה עוזר!

»  משולחנן של ועדות החינוך בגיל הרך והחינוך הבלתי פורמלי –  נמסר לנו שלאחר שפורסם קול קורא לאיוש הועדה, התייצבו מספר מועמדות והן אלה שכיום מאיישות את הועדה והן: נועה אשכול, נועה אסטרייכר, נועה דרורי, מיכל וירני, אילת כפרי , לילך שחם-קציר ושחר נוגרדי. כן חברים בועדה  ענבל זוסמן – רכזת החינוך בגיל הרך, לירון -רכזת החינוך הבלתי פורמלי וניב אבנרי כרפראנט מטעם הנהלת האגודה.  חברות הועדה בחרו בשחר נוגרדי כיו"ר הועדה לחינוך הבלתי פורמלי. הועדה עוסקת בכל תפקידי החינוך הבלתי פורמלי ומסייעת לרכזת בקבלת החלטות שוטפות בכלל, ובעתות משבר כדוגמת הקורונה בפרט. נמסר לנו שמתקיימות ישיבות מסודרות של כל הועדה אחת לחודש (או לעתים יותר קרובות אם עולה הצורך), מתקיים דיווח דרך קבוצת וואטסאפ כמעט על בסיס שבועי באמצעותה של לירון ומעת לעת מתקיימות פגישות בפורומים מצומצמים יותר לפי הצורך. הועדה גם מינתה את אילת כפרי, שתפקידה הוא לרכז את נושאי השיח העולים לפני כל ישיבה ואחראית לקשר בין החלטות הועדה לבין הפרטוקולים של הקיבוץ. 
בהחלט מעניין! נאחל לשתי הועדות הצלחה רבה בפעולותיהן החשובות!

 ולפינת הפירגון החודשית שלנו:

» נפרגן ונודה למשה ויסבוך המטפל בהתמדה ובמסירות בנושא הכביסה, העברתה למזרע והחזרתה לשריד, מאז שנסגרה אצלנו המכבסה. הרבה תודה והערכה!

» נודה ונעלה על נס את פעלו המסור והעקבי של גיורא רמות בכל הקשור לאירגון ההפגנות הרבות שעל גשר מנשייה. ממתנדב מן השורה הוא הפך תוך זמן קצר לרוח החיה והמארגן המרכזי של הפרוייקט החשוב הזה. שאפו! זה לא מובן מאליו, אך זה חשוב מאין כמוהו!

תמונה מפגינים על הגשר במנשית
צילום: גפן קלין

» דיור לעת קורונה – חיה וולפר חוזרת אלינו ומדווחת לנו, שבתיאום עם ניר ומאור הוחלט שלמרות הפניות הרבות לא יושכרו 2 חדרים ודירה שיתפנו מדייריהם והם ישארו פנויים לצרכי מתן פתרון למי שחייב להכנס לבידוד ולא יכול לעשות זאת במסגרת המשפחה ו/או המגורים הרגילים. היא מבקשת להדגיש שבכך אנו לא רק מסתכלים על התועלת הכלכלית הנובעת מההשכרה, אלא מתייחסים לתמונה הכללית ועל הצרכים הנובעים מהתקופה המורכבת והבעייתית שעוברת עלינו.  בהחלט הגיוני ומובן!

» וכעת גם לפינת ההזנחה החודשית: "גילינו" הזנחה לא מובנת ולא מוצדקת במתחם שהיה צריך לשמש את פרוייקט "נשק וסע" לטובת הסעת הילדים בבית הספר. לא רק שהמיזם שעלה הון תועפות לא מנוצל כמתוכנן, אלא שהליכלוך, הזוהמה והעשבייה שולטים בו.  מי אחראי לתיקון המצב?

תמונה של מתחם נשק וסע בשריד

» 17.09 – בגן שמואל הלך לעולמו בן הקיבוץ חבר גן שמואל בני (אבלס) ארבל ז"ל. אבלים ומצטערים על כך. יהי זכרו ברוך!

» 21.09 – קבלן הבית המיתולוגי של שריד לאורך שנים רבות – תאופיק ז"ל מהכפר דחי הלך לעולמו. נזכור אותו בדמותו ובמעשיו בקרבנו. יהי זכרו ברוך!

» משתתפים באבלו של אלון קסל, בן זוגה של חברתנו טלי אדרת, במות עליו אביו טוביה ז"ל. יהי זכרו ברוך!

» מפגשי ימי שני של הגימלאים במועדון לחבר לא נפסקים גם בעתות קורונה, אך לנוכח הנסיבות המוגבלות מסתפקים בכיבוד צנוע וטעים, במפגש חברתי מרענן ובהתעמלות צ'יקונג בהדרכתו המיומנת של חברנו עופר דה קוסטה.  את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק!

» 22.09 – למרות שימי החום עדיין נמשכים הגענו בשעה טובה למועד הרישמי של תחילת הסתיו וליום שבו משתוות באורכן שעות היום והלילה. ברוכים הבאים החצבים, הימים הקרירים יותר והסתיו המיוחל!

» 22.09 – 20 שנה לפטירתו של המשורר הנהדר יהודה עמיחי ז"ל, שטיב יצירתו ויפי שירתו היו מזכים אותו בצדק בתואר (התפוס) "המשורר הלאומי", אם היה נולד בתקופה אחרת…יהי זכרו ברוך!

» 22.09 – הנחת מחסומי אבן ליד הכניסה לכלבו וליד בית המשרדים החדש (החשמליה לשעבר), בנסיון לווסת/למנוע תנועת כלי רכב בשבילים ומדרכות שנועדו להולכי רגל. נקווה שהציבור  הרחב יתחיל לציית להם…!

» אורנה עצמוני מדווחת לנו שכמידי שנה ועדת בנים מחלקת לעת החגים (בראש השנה ופסח) שי לבנותנו ובנינו מסיום י"ב ועד לשחרור משרות חובה/סדיר.  השי ממומן כיום מתקציבה של אגודת המתיישבים והוא מחולק בצורת שי ולא תווי שי, כי נמצא שזאת הצורה היותר מתאימה לצעירים. השי מחולק בשריד מימים ימימה ויש כוונה להמשיך לחלקו בצורתו זו גם הלאה.
מנהג ראוי ויש לברך עליו. שנה טובה וחג שמח לבנות ובני שריד!

» 23.09 – החלפת גגות הרעפים העתיקים בפעוטון "מנגו" ובמרפאה. גם אם יתמהמה בוא יבוא! תתחדשו ותהיו בריאים!

» 23.09 – תוצאות ההצבעה בקלפי:

               * אושר תקנון הפנסיה,

               * אושר תקנון השיוך החוזי הזמני,

               * נדחתה ההסתייגות של דוד דרורי על סעיף ההתנייה בתקנון השיוך.

* 25.09 – משתתפים בצערם של אורה בלאיס ובני המשפחה במות עליה אמה רינה קרקוביאק ז"ל. יהי זכרה ברוך!

*  קצת לא מובנת החלטת המועצה האזורית שמשיקולי כדאיות החליטה להפסיק בשריד את הפרדת הפסולת האורגנית הרטובה ולעבור וולונטארית לקומפוסטרים למי שמעוניין בכך…   אם אין מספיק הפרדה, היכן ההסברה והאכיפה?

» 29.09 – משתתפים באבלם ובצערם של בני המשפחה והידידים על מותה של בת שריד נאווה לופו ז"ל. שלא תדעו עוד צער.
יהי זכרה ברוך!

» 30.09 – משתתפים באבלם ובצערם של בני המשפחה והידידים על מותו של בן שריד דוד כפרי ז"ל.
יהי זכרו ברוך ושלא תדעו עוד צער!

» אנו מביאים דברים פיקנטיים המתאימים למצב בשם אומרם (יעקב שן): 
   "כל שלא אמר שלושה דברים בימי הקורונה בלי לשבור את השיניים, לא יצא לידי חובתו, ואלו הם:

– שאול אמסטרדמסקי (הפרשן הכלכלי),

– בדיקות אפידמיולוגיות,

– עקומה אקספוננציאלית.

ועכשיו בוחן אישי קצר – נסו לומר את המשפט הבא במהירות:  שאול אמסטרדמסקי אמר שבלי בדיקות אפידמיולוגיות לא ניתן ליישר את העקומה האקספוננציאלית… מי שהצליח בכך בלי לטעות – שיקום!"

» איחולי עירית ספר לבחורי הצוות של "החודש שחלף…" בפרוס תשפ"א:

אני מאחלת:
שנמשיך להיפגש כל חודש אצלי בדירה,
ונפרסם את כל מה שקרה:
מי נולד ומי נכנס לגן חובה, 
מי סיים תיכון והתגייס לצבא.
אלו אירועים התקיימו למרות החשש,
ומי התחדשו ונכנסו לביתם החדש.
ובלי שנשכח לדווח על דברים מעניינים,
שאירעו אצלנו לפני עשר שנים.
שנמשיך לעבוד כצוות למרות הדעות השונות, 
ונמסור לקיבוץ הרבה ידיעות מהימנות.
שנה טובה, שנת יצירה וסיעור מוחות, 
שנת בריאות עם מיטב הכוחות.

בגינה של עירית

ובברכה זו, מלווה באיחולי שנה טובה, חג שמח, שנה שמחה, בריאה ונעדרת קורונה, אנו ניפרד מכם הפעם, נאחל לכם הצלחה בחייכם ובמעשיכם ונתראה שוב בתום החודש הבא – אוקטובר 2020!

2 תגובות

  1. רעיה זקס הגב

    נעים ומעניין לקרוא כל חודש מה קורה בקיבוצנו הערני והתוסס.
    זה מה שמשותף לכולנו בתקופה שאיחוד לבבות כל כך חשוב.
    תמשיכו לשמח אותנו
    תודה לכם

  2. חוה בומס הגב

    שאפו לעושים במלאכה. אתם לא נחים לרגע וזה יפה ומכובד.

השארת תגובה

טלפונים

לוח וידאו

ע. שירות

קלפי

חירום

ס. רכב

דרושים

טפסים

צוותים

    רישום גשם

    מדידה אחרונה 22/1/2025

    מ״מ גשם ביממה האחרונה
    סה״כ מ״מ גשם העונה
    גלילה לראש העמוד
    X
    דילוג לתוכן