שנים רבות אני מתכננת ומעצבת מטבחים ואוהבת את התחום והפרטים בו שכל כך חשובים לתפעול ואחסון נכון.
אז לפני שאתם משפצים או בונים כמה נקודות למחשבה:
צילום: דודי ארדון | בקרו בעמוד הפייסבוק
1. יש מספר תכניות למטבח. המוכרות יותר הן מטבחים בצורת ר׳ ו- ח׳ ובשנים האחרונות ישנם הרבה מטבחים עם אי שניתן לעבוד עליו ואף לשבת סביבו.
ישנן אפשרויות נוספות כגון מטבח של שני פסים: קו אחד המשמש לכיריים וכיור ופס נוסף לארונות גבוהים ומקרר (ראה צילום).
2. ישנן אפשרויות רבות לניצול הפינות אשר נוצרות במטבחי ר׳ ו- ח׳ – קרוסלה, מג'יק קורנר (פינת קסם ) ואף מדף קבוע, אך מניסיוני עדיף לוותר על הפינות וליצור פינה ריקה ומשני צידה מגירות.
אני אוהבת את המטבחים פס מול פס כי אין בהן פינות ונוצרת תחושה מרווחת ומעוצבת.
3. בשנים האחרונות מטבחים רבים מתוכננים ברובם עם מגירות (במקום מדפים קבועים) משום שהן נוחות לשימוש והפרזולים החדישים מאפשרים לאחסן בהן ציוד רב.
כמובן שאני ממליצה על מגירות בשליפה מלאה וטריקה שקטה.
4. בנוסף למגירות ישנה אפשרות נוספת של מגשים נשלפים, אף הם נשלפים בשליפה מלאה וטריקה שקטה.
חסרונם הוא שיש צורך בפתיחת דלת ושליפה של המגש הפנימי.
5. לגבי משטח עבודה שממוקם בין כיור לכיריים המלצתי היא שיהיה מרחק של כ- 120 ס״מ.
6. בנוגע לחומרים לחזיתות המטבח, ישנם חומרים רבים. הידועים ביותר הם:
• פורמייקה – שבשנים האחרונות ניתנת במספר רב של גוונים וצורות עם קנטים עבים
אשר יוצרים גימור מעולה לדלת.
• פורנירים -קליפה של עץ שנותנת מראה של עץ לכל סוגיו.
• דלתות צבועות על m.d.f. דלתות יפות בעלות מראה חלק ויפה, ניתן גם במסגרות.
כיום לא מומלץ לעשות דלתות מעץ מלא משום שהן משנות צורה עם השנים.
7. ניתן לעשות שימוש בקרמיקה מיוחדת להשלמת מראה יחודי למטבח. (ראה צילום).
8. ניתן לעשות שימוש בשיש או בזכוכית לחיפוי קיר למראה מודרני.
9. בנוגע לידיות: ישנם סוגים רבים של ידיות אשר בחלקן מחוברות אל הדלת ובחלקן שקועות כחלק אינטגרלי מהדלת.
10. ניתן לעשות שימוש בפירות וירקות כאלמנט עיצובי במטבח, (ראה תמונה).
ולסיום חשוב מאוד לתכנן ולעצב את המטבח מראש משום שעלות ההשקעה במטבח היא גבוהה ועל המטבח לשרת אותנו לשנים רבות.
ליצירת קשר עימי הכנסו לאתר www.michalagam.co.il