ב- 31/7/1926 עלו ראשוני החברים על גבעת כניפס – היא שריד
31 ליולי 1926
גניגר
השבוע התחילו בהעברה לכניפס, מקום התיישבות הקבוצה הנבחר על ידה. בנו את הצוקול [משטח מוגבה לבניית המטבח] והתחילו במלואו. הכינו את הקירות מחלקים בודדים ובמשך השבוע הבא חושבים להקימו. ע"י זה יוכלו איזה חברים לעבור לשם.
שאלת ההעברה עומדת ותלויה ונדחית זה שנה שלמה מיום ליום, תמיד בתקווה, שבימים הקרובים יתקבלו האישורים הדרושים מההנה"צ [ההנהלה הציונית] והמרכז החקלאי. אישור הנקודה כשהיא לעצמה בתור מקום התיישבות הקבוצה אושרה בישיבה פלנרית [במלוא ההרכב] של המרכז החקלאי בהתחלת השנה החולפת בטבריה, וההנה"צ הסכימה לה "די – יורא".
מנקודת השקפה משקית דרוש היה שההעברה תצא לפועל עוד בשנה החולפת בהתחלתה, הן מפאתי ההשקעות המרובות הזמניות שהוכנסו במקום הנוכחי, שיחד עם העברת המשק הן נעשות לחסרות ערך, והן מפאת איבוד הזמן בנסיעות לבטלה, הובלות מיותרות הנה ושוב, הליכה וחזרה לעבודה במרחק גדול, גנבות ועוד. חשוב הוא גם הזמן והמרץ המתבזבז חינם מבלי להועיל להטבת וביסוס המצב המשקי.
העיכוב הכי קשה חל מפאת חוסר הכספים הדרושים לסידור הכנת רכישת הבנינים (צריפים וסככות).
© כל הזכויות שמורות לארכיון קיבוץ שריד
תגובה אחת
אלו חגיגות 90 לשריד או לקבוץ שריד?