הצלם יאיר חרמוני חבר קיבוץ שריד מבניו הראשונים.
למד בבית הספר המקומי ובמוסד החינוכי במשמר-העמק.
שירת בחיל האויר וסיים בהצטיינות קורס טייס.
לאחר שירותו חזר לשרת בשדות המשק ברפת ובמדגריה האזורית.
השלים לימודי צילום במכללה לאומנויות באהל שרה וכן בסדנאות אצל זאב הרץ, אייל און, שמחה שירמן ואחרים. חבר באגודת הצלמים המקצועיים בישראל.
עוסק בצילום תיעודי ואמנותי וכן כצלם עיתונות. את אהבתו לצילום מיישם לאחר שעות העבודה.
רקע מיקצועי
בתחום הצילום השתלב כצלם במספר מערכות עיתונים וכן עוסק במפעל חיים בתיעוד צילומי הקיבוץ לארכיון.
בתחום הצילום האמנותי מפרסם צילומים במגזינים, השתתף בתערוכות קבוצתיות בארץ ובחו"ל וכן בתערוכות יחיד ביניהן: "פוליטיקה בשדה" (שהוצגה גם בארצות הברית), "בין קוי הצבע – ספר על הקיר", שהוצגה ברחבי הארץ כולל בית העם בירושלים ובית ברנר בתל אביב, בחסות איגוד הצלמים המקצועיים. תערוכה נוספת "אשה – ספר על הקיר" הוצגה בהצלחה בצוותא תל אביב ובמקומות אחרים.
כמו כן השתלבו תמונותיו כצלם יחיד בספרי לימוד עברית של הסוכנות ובספרי השירים של אשתו.
זכה גם בתחרויות, בפרסים ומלגות.
טל' ליצירת קשר: 050-8594688
אי מייל: yair_ch@sarid.org.il
נח שגיא מוסיף וכותב,
היתה לי הזכות ללוות מקרוב, לעיין ולקרוא בהתרגשות את ספרי שיריה של עדה חרמוני, מהראשונים שבהם ועד עצם הימים האלה. לאחר שהתרגלתי לסגנונה ולתכניה מצאתי בהם אין ספור חוויות, רגשות וסיפורים שמאחורי השירים, כשאל חלקם, היחסית גדול, הצלחתי להתחבר באופן אישי.
במקביל, כחבר קיבוץ שריד, נזדמן לי לעקוב מקרוב אחר ההתפתחות בדרכו האמנותית של יאיר בשדה הצילום, הן כצלם החצר, דרך כיסוי עיתונאי בעיתונות האזור והתנועה, ועד לתערוכות הצילום האמנותיות שלו.
אולי לא במקרה הגענו גם לכך שיכולנו להתרשם, ליהנות מהשילוב המאוד מעניין והפורה של יצירת השניים, שבאה לידי ביטוי בספרי השירה המצולמים מפרי היצירה המשותפת של עדה ויאיר. העניין המשותף, הליווי ההדדי של כל אחד בתחום היצירה האמנותי של בן/בת זוגו/זוגתו וההתפתחות האמנותית האישית של כל אחד מהם בנפרד, הולידו בסופו של דבר את המבט האמנותי המשותף הפורה והמפרה, הן את היוצרים עצמם והן את קהל הקוראים – הצופים של יצירתם המשותפת.
אין לי ספק שהם ראויים בזכות להמשך תמיכה ועידוד מצד "קרן חבצלת" למען נוכל להמשיך ליהנות מפרי יצירתם המשותפת, בעידן בו נעשה יותר ויותר קשה להמשיך ליצור בלי גב כלכלי, עידן שדווקא בו נחוצה ביותר ההתפתחות האמנותית במקומותינו.
בברכה,
נח שגיא, בשם קיבוץ שריד
מבחר מצילומיו של יאיר חרמוני
לחצו על תמונה להגדלה