שימו לב! המתכון לא מתייחס לכוסות מדידה, אך לכפות ולכפיות מטבח ביתיות (ולא לכפות וכפיות מדידה).
מרכיבים לעוגה:
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות סוכר לבן/קנים (אפשר גם מעט פחות (
2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
2/3 כוס שמן
5 כפות קקאו
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כף מיץ לימון או חצי כף חומץ
מרכיבי "סוד הנימוחות" – הוספה לאחר האפייה:
חצי כוס מים חמים או שליש כוס מים חמים ומעט חלב צמחי להשלמה לחצי כוס נוזל
חצי כפית אבקת נס קפה
כפית סוכר
לשכבת ביניים- אינסטנט שוקולד מעורבב עם כוס משקה צמחי כלשהו. מורחים על העוגה
לציפוי גנאש שוקולד:
1 חב' שוקולד מריר פרווה (100 גרם)
1/4 קופסת שמנת צמחית (רבע מ-250 מ"ל)
1 כף מחמאה/שמן קוקוס (אופציונאלי)
*אני הכנתי עם 100 גר' שוקולד מריר, כפית שמן קוקוס ו-1/4 כוס חלב סויה. קישטתי למעלה עם פרוסות תות שדה.