תבשיל טופו וברוקולי- העדשים השמחות (מומלץ)

·        300 גרם טופו

·        2 כפות שמן זית

·        2 כפות סויה (לנמנעים מגלוטן יש להשתמש בסויה ללא גלוטן כמובן)

שאר מרכיבי התבשיל-

·        1 בצל בינוני, קצוץ

·        1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים

·        400 מ”ל קרם קוקוס

·        1/2 כוס מים

·        1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק

·        4 שיני שום, קצוצות

·        1 כף שמן זית

·        2 כפות סויה

·        1/2 כפית כמון

·        מלח ופלפל שחור לפי טעם (לפחות חצי כפית מכל אחד)

הכנה:

1.               פורסים את הטופו לקוביות קטנות, מניחים על מגבת נקייה או נייר ניגוב ומניחים עוד נייר ניגוב מלמעלה. לוחצים על הטופו היטב, בצורה שמוציאה ממנו את הנוזלים ומייבשת אותו.

2.     מחממים מחבת, רצוי עם ציפוי נון-סטיק. כשהמחבת חמה ממש מוסיפים שמן זית ומניחים בתוכה בזהירות את קוביות הטופו. מוסיפים את הסויה ומקפיצים (או מערבבים) קלות את הטופו. נותנים לטופו להיצרב היטב בין 2-3 דקות מכל צד. מוציאים את הטופו מהמחבת ושומרים בצד.

3.     באותה המחבת, מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ, כמון, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, את שיני השום הקצוצות, סויה ורבע כוס מים, מערבבים, מכסים את המחבת ונותנים לברוקולי להתבשל בצורה הזאת 5 דקות.

4.     מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס, 1/4 כוס מים נוספים ואת הטופו החרוך. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה 10 דקות נוספות.

5.     בהגשה מוסיפים כוסברה קצוצה מעל. מגישים לצד אורז מלא או רגיל. בתאבון!

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

טלפונים

לוח וידאו

ע. שירות

קלפי

חירום

ס. רכב

דרושים

טפסים

צוותים

רישום גשם

מדידה אחרונה 26/11/2020

מ״מ גשם ביממה האחרונה
סה״כ מ״מ גשם העונה
גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן