שתים מיצירותיו של צבי בק ז"ל נתרמו ע"י המשפחה והתקבלו במוזיאון " יד ושם" בירושלים. ביום רביעי ה-14.1.09 ענבר ורינת נכדותיו של צבי ואנוכי עלינו לעבר ירושלים כאשר בבאגז' עמנו שתיים מיצירותיו של צבי להביאן למוזיאון "יד ושם".
צילומים : יעל מרון
את שתי היצירות צייר צבי בשנת 1992הן שונות מכל ציוריו עד אז וגם אחר כך הן צוירו באקריליק על בד בשחור ולבן וצבי קרא להן:
"תפילות יום כפור"
1." פתח לנו שער כי פנה יום"
2." מי יחיה ומי ימות".
השלישית" קול נדרי" נאספה ע"י שחר נכדתו.
לאחר פטירתו של צבי נכנסנו לסטודיו שלו וראינו אוצרות נכסים של ציורים .
התחלנו למיין את הציורים חלק אספנו אל בתינו, חלק נאספו ונרכשו ע"י חברים וידידים.
ברור היה שישנן יצירות שראויות להגיע ל"בית" מתאים לנושא שלהן.
כמו ציורים הקשורים ל"שואה" ולמלחמות ישראל.
ומשום שכך התקשרתי ל" יד ושם" והצעתי להם תמונות, תשובתם הייתה מהירה ומאירה.
הם ביקשו צילומים ותולדות חיים ואף זרזו אותי שאשלח כי "ועדת האומנות" שמתאספת אחת לשנה לבחירת יצירות לאוסף המוזיאון עמדה להתכנס. נעזרתי ביעל מירון חברתי הטובה לצורך הצילומים ושלחתי אותם ל"יד ושם". לאחר כחודש בדיוק ביום בו נסענו לטקס קבלת מלגה של "קרן חבצלת" שמטרתה עריכת די-וי-די להנצחת יצירתו של אבי, קבלתי את ההודעה ששנים מתוך שבעת הציורים שאת צילומיהם שלחתי, התקבלו ע"י האגף לאומנות של המוזיאון. וכל שנשאר הוא להביאם אליהם.. ירושלים קיבלה אותנו ברוח מזרחית מקפיאה . אך לעומת הרוח המקפיאה בחוץ קבלת הפנים של שתיים מהאחראיות במוזיאון חגית עטיה וסנדרין רביבו חיממה את הלב. חתמתי על טופס תרומה למוזיאון ואף עניתי על דף שאלות על האמן ותולדותיו.
אמן אשר תמונותיו מתקבלות למוזיאון פותחים לו "תיק אמן" והמשפחה מתבקשת להוסיף לתיק את כל מה אפשר על חייו משפחתו עברו לצורך הכרה לימוד והנצחה. הציורים שהובאו למוזיאון מתויקים ומצטרפים למאגר עצום של יצירות וחפצים של קרבנות וניצולי השואה. וכאשר נערכת תערוכה שהיצירה האמורה מתאימה לתצוגה היא מוצאת ומוצגת וכאשר מסתיימת התערוכה היא חוזרת אחר כבוד לנוח בארכיון העצום מאד של זכר השואה. ביום שהיינו ביקרנו בשתי תערוכות כאלה, האחת: ציורים של נספים שנמצאו לאחר השואה ונתרמו למוזיאון. והשנייה : תרומת ניצולי השואה לבניית הארץ בכל התחומים מהבסיס של בניה ותעשייה ועד נכסים שברוח. מוצגים בה התורמים מכישרונם בחקלאות בבניין בתעשייה בתרבות על כל גווניה. ניצולי שואה שהגיעו לארץ. תערוכה מצוינת חווייתית ומאד ראויה לביקור בה. ראוי לציין את מספרם הרב של חברי "השומר הצעיר" כמו יהודית ארנון בריקוד שמוליק כץ שרגא וויל ועוד טובים ויקרים .מאד בולט בתערוכה זו כי ל"שומר הצעיר" יש רב ביצירה במדינה. ואם עדין יש חולקים על כך,כדאי לקבל רוח גבית מצוינת מתצוגה זו. | ||||
|
תגובה אחת
ברכות על מעשיכם. יישר כוח.